V ruskih nočnih zračnih napadih v regiji Zaporožje je bil po navedbah guvernerja Ivana Fedorova ubit 55-letni moški, sedem oseb je bilo ranjenih. Ruske sile so skupaj izstrelile 32 brezpilotnih letal in osem raket. Večino dronov in polovico raket so sestrelili, je sporočila ukrajinska vojska.

Ruske sile hkrati poročajo o napredovanju kopenske ofenzive. Zasedle so še dve vasi na vzhodu Ukrajine, in sicer Gostre, ki leži 30 kilometrov zahodno od mesta Doneck, in Grigorivko v bližini mesta Časiv Jar.

Z vodenima letalskima bombama so ruske sile napadle tudi mesto Krematorsk, ki leži približno 20 kilometrov od frontne črte, pri čemer so ubile najmanj dve osebi, 19 je bilo ranjenih, je poročal guverner regije Doneck Vadim Filaškin in dodal, da so zadeli središče mesta ter poškodovali visoki stavbi, trgovine in avtomobile.

Vojaški analitiki poročajo, da se ukrajinske sile spoprijemajo tudi z nevarnimi razmerami v Vugledarju, nekdanjem premogovniškem mestu na jugu delno zasedene regije Doneck. Po navedbah britanskih vojaških obveščevalcev je zelo verjetno, da ruske sile mesto oblegajo s treh strani, generalštab ukrajinske vojske ob njihovem poizvedovanju razmer v mestu ni komentiral.

Ukrajinske oblasti o smrtni žrtvi poročajo tudi iz regije Sumi. V torkovih ruskih napadih je umrla ena oseba.

Ukrajinske sile so medtem zračne napade usmerile v mesto Belgorod na zahodu Rusije. V obstreljevanju je bilo ranjenih pet ljudi, štiri so hospitalizirali, je na omrežju Telegram sporočil guverner regije Vjačeslav Gladkov. Po njegovih besedah je obsežen napad poškodoval stolpnico, 75 stanovanjskih zgradb, več deset vozil ter vodovodno in plinsko napeljavo.

Po mnenju opazovalcev je ukrajinsko obstreljevanje Belgoroda odgovor na torkov ruski zračni napad na približno 70 kilometrov oddaljeni Harkov, v katerem je življenje izgubilo več ljudi.

Po Gladkovih besedah so ukrajinske sile ponoči obstreljevale še štiri vasi v regiji Belgorod, pri čemer naj bi nastala gmotna škoda.

Priporočamo