Ribiški dnevi bodo tudi letos združili ljubitelje morja, tradicije in zabave ter poskrbeli za pristno poletno vzdušje skozi bogat program, ki na najlepši način združuje morje in enega v poletnih mesecih najbolj priljubljenih krajev na otoku Krku. Baška je stoletja živela v sožitju z morjem, številni njeni prebivalci pa so življenje preživeli kot ribiči. Tradicionalna prireditev Ribiški dan, ki poteka že od leta 1910, neguje in ohranja to bogato tradicijo. Manifestacija, ki se je začela kot tekmovanje med domačini, je danes osrednji dogodek Baščanskega poletja, ki se ga vsako leto veselijo tako domačini kot gostje.

Parada ribiških čolnov

Ob razstavi slikarja Slavka Marića in filmih Klonomirja Seršića, ki obiskovalce vračajo v preteklost, bo prvi dan prireditve posvečen tradiciji in folklori. Priljubljen dogodek prvega dne je neizogibna parada ribiških čolnov in ladij. Zato vabijo vse, da se jim pridružijo na paradi s svojimi čolni ali pa se vkrcajo na turistične ladje in uživajo v brezplačni panoramski vožnji in razgledu na baško pristanišče. Ob aktivnostih, kot sta vlečenje vrvi in hoja po gredi, ne bo manjkalo zabave in tekmovalnega adrenalina. Če pa niste razpoloženi za sodelovanje, pridite podpret tekmovalce – zabava je zagotovljena ob dobri glasbi in odličnem razpoloženju.

Sobotni program se začenja s spektaklom številnih jader na mali regati Jadralne revije Krka. Sprevod ribičev in domačinov, ki se jim lahko vsi pridružijo ali jih podprejo kot opazovalci, se bo ob glasbeni spremljavi vedno razpoložene frulaške godbe pomikal od Stare rive do Vele plaže, kjer bodo radovednim opazovalcem prikazali vlečenje ribiške mreže. Po razburljivem petku in soboti bo nedelja bolj sproščena. Uživate lahko tudi v tradicionalnem turnirju v briškuli in trešeti ter panoramski vožnji z ladjico Baška do znamenitega zaliva Vela luka in obisku ribiškega muzeja Buymer. Vožnja z ladjico pred sončnim zahodom z ribjim menijem in kozarcem vrhunskega vina ter pogledom na Baško v zatišju dneva pa vam bo zagotovo še dolgo ostala v spominu.

Priporočamo