Identitete oseb, katerih trupla so v zadnjih dveh dneh potegnili iz potopljene ladje, so znane. Trupla petih ljudi je identificirala italijanska obalna straža. Med njimi je vodja banke Morgan Stanley International Jonathan Bloomer, njegova soproga Judy Bloomer, odvetnik britanske odvetniške pisarne Clifford Chance Chris Morvillo in njegova soproga Neda. Identificirali so tudi britanskega tehnološki mogotec Mika Lyncha, njegovo 18-letno hčerko pa še iščejo. 

Včeraj so reševalci najprej našli dve trupli, kmalu zatem pa še dve. Pozneje so v razbitinah ladje Bayesian našli še peto truplo, ki so ga danes potegnili iz vode in prepeljali na obalo. 

Tragediji bi se lahko izognili 

Vodja podjetja, ki je izdelalo plovilo, je povedal, da bi se tragediji lahko izognili. »Potek dogodkov govori o dolgem nizu napak,« je dejal Giovanni Costantino, vodja podjetij Italian Sea Group in Perini Navi, proizvajalca prestižne jahte.

Costantino je povedal, da je bilo slabo vreme napovedano, zato bi se morali potniki zbrati na zbirnem mestu, zapreti bi morali tudi vsa vrata in lopute na ladji.

Na posnetku varnostne kamere z obale je bilo namreč razvidno, da so luči na jamboru ugasnile, kar po Costantinovih besedah nakazuje na kratek stik po tem, ko je v plovilo vdrla voda.

56-metrska luksuzna jahta Bayesian je potonila v ponedeljek zgodaj zjutraj, potem ko je območje ob obali Porticella pri Palermu zajela vodna tromba. Na krovu plovila je bilo v času nesreče 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke. Obalna straža je rešila 15 ljudi, eno truplo so našli že v ponedeljek, omenjena šesterica pa je bila pogrešana. 

Priporočamo