Spomnimo, trupla so našli v podzemnem tunelu na območju Rafe na jugu Gaze. Vseh šest ljudi je bilo ugrabljenih med terorističnim napadom Hamasa na južni Izrael 7. oktobra lani. Tiskovni predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari je dejal, da so talce »brutalno umorili teroristi Hamasa«, malo preden so do njih prišli vojaki. 

Objavili so tudi imena talcev: Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi in narednik Ori Danino.

Predsednik Biden ogorčen nad smrtjo Američana 

Potem ko so potrdili smrt Hersha Goldberg-Polina, je ameriški predsednik Joe Biden dejal, da je »zlomljen in ogorčen«. Biden je v izjavi povedal, da je bil Hersh med nedolžnimi, ki so bili brutalno napadeni med obiskom glasbenega festivala za mir v Izraelu 7. oktobra.

»Izgubil je roko, ko je pomagal prijateljem in tujcem med divjim pokolom Hamasa. Pravkar je dopolnil 23 let. Želel je potovati po svetu. Spoznal sem njegove starše, Jona in Rachel. Bila sta pogumna in močna, čeprav sta doživela nepredstavljivo,« je dejal Biden.

V zadnjem napadu na Zahodnem bregu so izraelski vojaki ubili pet Palestincev

Po navedbah Rdečega polmeseca je izraelska vojska z brezpilotniki izvedla napade v bližini mošeje, v kraju Tubas na severu Zahodnega Brega. Očividci, na katere se sklicuje francoska tiskovna agencija AFP, poročajo tudi o napadih v kraju Tamun.

Izraelska vojska je medtem sporočila, da njene sile trenutno izvajajo protiteroristične dejavnosti na območju Tubasa in Tamuna in da je eno od njenih letal med operacijo v Tubasu zadelo oboroženo teroristično celico.

Izrael je konec avgusta začel obsežno ofenzivo na severu Zahodnega brega, vključno z območjem Tubasa. V izraelskem letalskem napadu na avtomobil v Tubasu prejšnji teden je bilo po navedbah zdravstvenih virov ubitih pet ljudi. Izraelska vojska je takrat sporočila, da je izvedla tri usmerjene napade na oborožene teroriste in da je med ubitimi tudi »pomemben terorist iz Dženina« Muhamad Zakaria Zubeidi.

Priporočamo