Trajekt je iz Splita priplul okoli 21.55. »Sedeli smo na pomolu in slišali pok, nato pa zagledali val. Šli smo v pristanišče in videli, da je trajekt obstal približno 100 metrov od obale,« je povedala priča za hrvaški portal Index.

Jadrolinija: Nihče ni bil poškodovan

»To je naša edina povezava s Splitom in ne počutimo se varno,« je še povedala bralka. V Jadroliniji so incident potrdili: »Zaradi tehničnih težav je posadka trajekta Mljet v pristanišču Supetar za izkrcanje avtomobilov in potnikov uporabila drugo klančino, poškodovan ni bil nihče. Nadomestni prevoz zagotavljamo s trajektom Hrvat, « so povedali.

Preberite tudi: Tragedija na Malem lošinju: kapitan je hotel opozoriti posadko na nevarnost

Trajekt Mljet je bil zgrajen leta 2014 v Uljaniku v Pulju. Gre za eno od štirih enakih ladij, zgrajenih za Jadrolinijo, ki so jih poimenovali Kornati, Brač in Krk, sprejme pa lahko 616 potnikov in 145 osebnih vozil, piše na spletni strani Jadrolinije.

01.09.2024.,Supetar-Jadrolinijin trajekt Mljet nakon sinosnjeg kvara na rampi koja se otvorila u plovidbi privezan je u Supetarskoj luci. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Trajekt Mljet je bil zgrajen leta 2014 v Uljaniku v Pulju. ​Foto: Pixsell

Težave je že imel tudi nadomestni trajekt

Tehnične težave je imel tudi trajekt Hrvat, ki ga je Jadrolinija pred desetimi dnevi poslala v Supetar. Tokrat se po prihodu iz Supetra v Split klančina ni hotela spustiti.

»Obveščamo vas, da se je posadka trajekta Hrvat pri izkrcanju v Splitu odločila uporabiti drugo trajektno klančino. Vsa vozila smo raztovorili, ladjo tehnično preverili, napak pa nismo našli,« so sporočili iz Jadrolinije.

 

Priporočamo