Adams se je v sredo objavil izjavo, v kateri se je izrekel za nedolžnega. Obljubil je, da se bo boril proti obtožbam in ostal na položaju, prebivalce New Yorka pa prosil za potrpežljivost. »Vedno sem vedel, da bom postal tarča, če se bom zavzemal za Newyorčane - in to sem tudi postal. Sem nedolžen in proti temu se bom boril z vsemi močmi,« je dodal.

V teku so sicer najmanj štiri zvezne preiskave zoper Adamsa, ki so pod drobnogled vzele tudi druge uradnike v njegovi administraciji. Obtožnica prihaja po napornem tednu za Adamsa, čigar administracijo sta pretresla odstopa komisarja za zdravje Ashwina Vasana in kanclerja za izobraževanje Davida Banksa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred tem je odstopil tudi policijski komisar Edward Caban in kot razlog navedel preiskavo zvezne policije FBI o domnevni korupciji. Tarča preiskave naj bi bil njegov brat James Caban, nekdanji policist, ki je vpleten v mestno industrijo nočnega življenja. Zvezni policisti sumijo, da je izkoriščal svoj vpliv pri bratu, da določenim klubom in barom pomaga v zameno za plačilo.

Adamsu so sicer pred skoraj letom dni zvezni policisti zasegli elektronske naprave in izvedli hišno preiskavo pri njegovi sodelavki Brianni Suggs. FBI namreč preiskuje sum korupcije pri financiranju Adamsove politične kampanje ter preverja ali je leta 2021 dobil denar od agentov turške vlade in drugih.

Priporočamo