Kot poroča Guardian, nekdanja manekenka Stacey Williams Donalda Trumpa obtožuje, da jo je na zabavi otipaval in spolno nadlegoval. Kot pravi, je na zabavo prišla s takratnim partnerjem Jeffreyjem Epsteinom. Ko je prispela, naj bi jo Donald Trump potegnil k sebi in se dotaknil njenih prsi, pasu in zadnjice. Priznala je tudi, da je bila zelo razburjena in trdi, da se ji je takrat zdelo, da je videla Donalda Trumpa, kako se smehlja Epsteinu.

Po poročanju Guardiana je 53-letna Stacey Williams svojo zgodbo razkrila med spletnim pogovorom s skupino Survivors for Kamala, ki se opisuje kot koalicija preživelih spolnih napadov in podpira demokratskega kandidata na volitvah.

Williamsova pravi, da je leta 1993 Trump njenemu agentu po kurirju poslal razglednico, na kateri je bil pogled iz zraka na njegovo rezidenco in letovišče v Palm Beachu. Razglednico je tudi pokazala novinarjem Guardiana. Na zadnji strani razglednice je z roko napisano: »Stacey - tvoj dom stran od doma. Z ljubeznijo, Donald.«

Williamsova je povedala, da sta z Epsteinom po domnevnem incidentu zapustila Trump Tower in da je bil Epstein jezen nanjo. »Z Jeffreyjem sva odšla, ni me pogledal ali govoril z menoj, in čutila sem, da kipi od jeze. Na ulici me je grajal in me vprašal: 'Zakaj si mu to dovolila?' Počutila sem se odvratno in bila sem popolnoma zmedena,« je povedala za Guardian.

Kmalu po dogodku sta se z Epsteinom razšla. Williams pa je medijem povedala, da ni vedela ničesar o njegovih spolnih zlorabah, ki so jih odkrili pozneje. Epstein danes velja za enega najhujših in najbolj znanih pedofilov v sodobni zgodovini. Finančnik z močnimi gospodarskimi in političnimi mrežami v ZDA in tujini je bil obtožen spolne zlorabe in posilstva mladih deklet. Leta 2019 je v zaporu naredil samomor.  

Na vprašanje, ali je v preteklosti razmišljala o tem, da bi se oglasila, saj so se druge ženske oglasile z obtožbami proti Trumpu, je Williamsova odgovorila, da se želi izogniti negativni pozornosti ali tvegati reakcijo, s katero so se soočile številne druge, ki so Trumpa javno obtožile.

»Dala sem odpoved. Namenoma sem izginila, ker sem rada anonimna in všeč mi je življenje navadne državljanke. Potem sem gledala, kaj se je zgodilo ženskam, ki so s svojimi pričevanji prišle v javnost. Trpele so žalitve. Misel na to, še posebej kot materi, enostavno ni bila mogoča,« je povedala za Guardian.

Karoline Leavitt, tiskovna predstavnica kampanje Donalda Trumpa, je obtožbe že zanikala. Dejala je, da so obtožbe, ki so se pojavile dva tedna pred volitvami, napačne. »Očitno je, da so si to lažno zgodbo izmislili Harrisova in njen volilni štab,« je dodala.

Priporočamo