Prvi incident se je zgodil v izraelski naselbini Karmei Zur, severno od Hebrona. Eden od napadalcev naj bi tja zapeljal vozilo, nakar so vanj trčili pripadniki izraelskih varnostnih sil, ki so ga zasledovali. Pred trčenjem je moški po navedbah vojske začel streljati, zaradi česar je vozilo eksplodiralo.

V drugem incidentu je na bencinski črpalki v kraju Guš Ecijon na jugu Zahodnega brega razneslo še en avtomobil. Napadalca so ubili, dva vojaka pa sta bila ranjena. "Začetna preiskava kaže, da je šlo za poskus terorističnega napada z avtomobilom bombo," je še sporočila vojska.

Gibanje Hamas in skupina Islamski džihad sta dejanje napadalcev, za katera še ni potrjeno, da sta bila Palestinca, pozdravila. Hamas je v izjavi zapisal, da je šlo za dvojno junaško operacijo v ključnem trenutku stopnjevanja izraelskega nasilja na Zahodnem bregu, Islamski džihad pa je storilcema čestital za "usklajen napad".

Izraelske sile so sicer v sredo začele racije na zasedenem palestinskem ozemlju v okviru svojih protiterorističnih operacij. V treh dneh so ubili najmanj 19 ljudi. Iz večine mest se je izraelska vojska sicer v četrtek zvečer umaknila, vztraja pa na širšem območju Dženina.

Priporočamo