​Datena je za brazilsko televizijo povedal, da je Marcala napadel, ker je ta izpostavil stare obtožbe o domnevnem spolnem nadlegovanju Datene. Te so bile pred nekaj leti zavrnjene. »Govoril je o primeru, ki ga policija sploh ni preiskovala, ker ni bilo dokazov. Pred 11 leti so obtožbe moji družini povzročile veliko stresa,« je dejal.

Datena, ki so ga po incidentu izključili iz soočanja, je priznal, da je storil napako, vendar svojega dejanja ne obžaluje.

Marcala je po soočanju zaradi poškodb potreboval bolnišnično oskrbo. Njegova ekipa je povedala, da so ga zdravili zaradi morebitnega zloma v predelu prsnega koša, saj je imel težave z dihanjem. V bolnišnici so povedali, da je utrpel poškodbo prsnega koša in zapestja, vendar ni prišlo do večjih zapletov. Marcalova ekipa je obljubila, da bo sprožila sodni postopek.

Marcal je napad s stolom primerjal z julijskim atentatom na nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa in napadom na nekdanjega brazilskega predsednika Jaira Bolsonaroja med volitvami leta 2018. Na Instagramu je objavil sliko vseh treh napadov s pripisom: »Zakaj vse to sovraštvo?«

Priporočamo