Identitete oseb, katerih trupla so danes potegnili iz potopljene ladje, uradno še niso znane. Sprva so reševalci našli dve trupli, kmalu zatem pa še dve.

Pozneje so v razbitinah ladje našli še peto truplo, vendar ga še niso potegnili iz vode in prepeljali na obalo. S tem je število smrtnih žrtev brodoloma naraslo na šest. Iskalna akcija, vključno z iskanjem šeste pogrešane osebe, se bo nadaljevala v petek, je po poročanju britanskega BBC potrdila italijanska obalna straža.

Med prvotno šesterico pogrešanih so bili sicer 59-letni britanski tehnološki mogotec Mike Lynch, njegova 18-letna hčerka Hannah, vodja banke Morgan Stanley International Jonathan Bloomer in njegova soproga Judy ter odvetnik britanske odvetniške pisarne Clifford Chance Chris Morvillo in njegova žena Neda.

56-metrska luksuzna jahta Bayesian je potonila v ponedeljek zgodaj zjutraj, potem ko je območje ob obali Porticella pri Palermu zajela vodna tromba. Na krovu plovila je bilo v času nesreče 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke. Obalna straža je rešila 15 ljudi, eno truplo so našli že v ponedeljek, omenjena šesterica pa je bila pogrešana.

Potniki naj bi na jahti praznovali nedavno sodno zmago Lyncha v ZDA. Tehnološki mogotec je namreč leta 2011 svoje mednarodno računalniško podjetje Autonomy prodal ameriškemu podjetju Hewlett-Packard za 11 milijard dolarjev. Zaradi domnevne goljufije v tem poslu je zoper njega več let potekal sodni proces, nakar je bil junija oproščen več obtožb.

Preberite še: Vodna tromba potopila superjahto, med pogrešanimi tudi 'britanski Bill Gates'

 

Priporočamo