Žrtvin sosed Rustam Ilyas je za AFP povedal, da so 54-letnico sorodniki in prijatelji začeli iskati, ker se ni vrnila domov. Iskali so jo ob reki in v vodi opazili njen čevelj in del trupla. Domačini so dogodek prijavili policiji, ki je krokodila izsledila in usmrtila.

Štirimetrskemu krvoločnežu ne morejo določiti vrste

»Krokodil je bil precej velik, dolg približno štiri metre,« je za AFP povedal sosed Ilyas. Bil je drugačen od ostalih krokodilov na območju, zato mu niso mogli določiti vrste.

»Vaščani so morali krokodilu razrezati trebuh, da so odstranili še nekaj delov telesa žrtve,« je povedal lokalni policist.

Pogosti napadi na ljudi 

Indonezija je dom več vrst krokodilov, ki lahko ogrožajo življenja ljudi. Tako so v nedeljo na otoku Bangka na Sumatri v bližini reke našli truplo 63-letnega rudarja kositra, ki ga je pokončal krokodil. Mediji so leta 2019 poročali tudi o tragediji na otoku Sulavezi, kjer je krokodil v ujetništvu zvlekel znanstvenika v svojo ogrado in ga ubil.

Leta 2018 so ljudje iz maščevanja zaradi napadov v najbolj vzhodni indonezijski regiji Papua pokončali skoraj 300 teh živali.

Priporočamo