Južno bejrutsko predmestje Dahija, trdnjavo oborožene skupine Hezbolah, je bilo ponoči tarča več kot ducat izraelskih zračnih napadov, so povedali libanonski varnostni viri in prebivalci. Napadi so se začeli, potem ko je Izrael ukazal ljudem, naj zapustijo svoje domove v nekaterih delih okrožja.

Izraelska vojska je sporočila, da je zadela »cilje, ki so del obveščevalnega sedeža Hezbolaha v Bejrutu«. Ob tem je prebivalce 20 krajev v južnem Libanonu pozvala k takojšnji evakuaciji, kar bi lahko nakazovalo, da se pripravlja na stopnjevanje kopenske invazije.

Cilj zračnih napadov je bil predstavnik Hezbolaha, domnevni naslednik umorjenega voditelja Hezbolaha Hasana Nasrale.

Medtem ko se nadaljujejo zračni napadi na več krajih po vsej državi, tudi na vzhodu Libanona, so izraelske kopenske sile že nekajkrat poskušale vstopiti v državo, vendar je gibanje Hezbolah njihove prodore večkrat uspešno odbilo.

ZDA še vedno odločno branijo Izrael

Hezbolah je sinoči izvedel nove napade, pri čemer je s številnimi raketami ciljal na izraelsko vojaško bazo v zalivu Haifa na sredozemski obali severnega Izraela. V spopadih s Hezbolahom na jugu Libanona je bilo ubitih najmanj osem izraelskih vojakov.

Skupina sedmih držav, ki vključuje ZDA, Veliko Britanijo in zaveznike, je včeraj obsodila iranski raketni napad in znova potrdila svojo zavezanost varnosti Izraela. Skupina je pozvala tudi k zadržanosti, prekinitvi ognja v Gazi in koncu sovražnosti v Libanonu.

Priporočamo