Potem ko so se pogajanja o prekinitvi ognja in dogovoru o talcih spet znašla v slepi ulici, ker izraelski premier Benjamin Netanjahu vztraja pri ohranitvi izraelskega nadzora nad Filadelfijskim koridorjem ob meji Gaze z Egiptom, je Izrael teroristični organizaciji Hamas ponudil »varen koridor« za odhod Sinvarja.

»Pripravljen sem zagotoviti varen koridor za Sinvarja, njegovo družino in vse, ki se mu želijo pridružiti,« je v pogovoru za tiskovno agencijo Bloomberg dejal izraelski brigadni general Gal Hirsch, ki je odgovoren za talce in pogrešane osebe.

V Hamasu so potrdili prejem ponudbe, s katero naj bi omogočili sklenitev dogovora o premirju, potem ko bi se umaknil Sinvar z družino. Hkrati pa so v Hamasu opozorili, da bi se bilo gibanje pripravljeno odzvati na ponudbo le, če bi bila ta del celovitega sporazuma.

Po navedbah Rdečega polmeseca je izraelska vojska danes z brezpilotniki izvedla napade v bližini mošeje v kraju Tubas na severu Zahodnega brega, kjer je bilo ubitih pet mladih Palestincev.

Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje je bilo od lanskega oktobra na Zahodnem bregu ubitih okoli 700 Palestincev, v Gazi pa več kot 41.000.

Priporočamo