Izraelska vojska je sporočila, da so v preteklih urah izvedli več deset napadov na cilje v Libanonu, med drugim so bili tarče objekti, od koder Hezbolah napada Izrael, ter njegova skladišča orožja.

Po navedbah libanonskih medijev, ki jih povzema BBC, je bilo na jugu države v izraelskih napadih ubitih najmanj šest ljudi, še devet pa v dolini Beka, ki velja za utrdbo Hezbolaha v Libanonu. V napadu v dolini Beka naj bi bila ubita devetčlanska sirska družina.

Iz Libanona pa je bilo na ozemlje Izraela izstreljenih osem raket, ki so padle na območju Tiberiasa, vendar pri tem ni bilo žrtev. Rakete so po izraelskih navedbah zadele nenaseljeno območje.

Z območja Rdečega morja je nad izraelsko mesto Eliat poletel dron. V mestu so razglasili splošno nevarnost, a so izraelske sile po lastnih navedbah dron sestrelile.

Milica Islamski odpor v Iraku (IRI), ki jo podpira Iran, je pred tem sporočila, da so njeni borci napadli pomemben cilj v Eliatu. Objavili so posnetek vzletanja drona, poleg je stal pripadnik milice, ki je v rokah držal sliko v petek ubitega vodje šiitskega Hezbolaha Hasana Nasrale.

Priporočamo