»Edina gotovost je, da bodo sionisti to dejanje grenko obžalovali,« je še dejal Bagheri.

Številni visoki iranski uradniki se bodo danes v Teheranu sestali s predstavniki palestinskih gibanj Hamas in Islamski džihad, z jemenskimi hutijevci, libanonskim šiitskim gibanjem Hezbolah in iraškimi odporniškimi skupinami, da bi razpravljali o morebitnih povračilnih ukrepih proti Izraelu po uboju Hanije, je za tiskovno agencijo Reuters potrdilo več virov.

»Iran in odporniške skupine bodo v Teheranu opravili temeljito oceno, da bi našli najboljši in najučinkovitejši način povračilnih ukrepov proti sionističnemu režimu,« je izjavil visoki iranski uradnik. Drugi iranski uradnik pa je dodal, da se bo srečanja udeležil tudi vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej.

Vodja Hezbolaha Hasan Nasrala je medtem opozoril, da se bo libanonsko gibanje zagotovo odzvalo na uboj enega od njihovih poveljnikov Fuada Šukra. »Ne veste, katere rdeče črte ste prestopili. Sovražnik in tisti, ki stojijo za sovražnikom, bodo pričakali naš neizogiben odgovor,« je poudaril.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu pa je danes ponovil, da je Izrael pripravljen na vsako agresijo proti njemu. »izrael je na zelo visoki ravni pripravljenosti na vsak scenarij, tako obrambni kot napadalni. Tiste, ki nas bodo napadli, bomo napadli v zameno,« je dodal.

Uboj Hanije, za katerim po prepričanju Hamasa in Irana stoji Izrael, in umor enega najvišjih poveljnikov Hezbolaha Fuada Šukra, ki je bil v torek ubit v izraelskem napadu v Bejrutu, sta sprožila bojazni pred nadaljnjim zaostrovanjem že tako napetih razmer na Bližnjem vzhodu.

Izrael še ni prevzel odgovornosti za uboj Hanije. Iran, ki velja za pomembnega podpornika Hamasa, pa je že v sredo zagrozil z maščevanjem Izraelu.

V luči vse večjih napetosti v regiji je nemški letalski prevoznik Lufthansa danes sporočil, da bo do 8. avgusta prekinil vse polete v Tel Aviv, svojo prekinitev letov v Bejrut pa bo podaljšal do 12. avgusta.

Priporočamo