»Brigade prevzemajo odgovornost za junaško operacijo v Jafi, ki sta jo izvedla borca iz Hebrona,« je v izjavi zapisalo oboroženo krilo gibanja Hamas. Gre za napad na železniški postaji v Tel Avivu, ki se je zgodil v torek zvečer.

Napadalca, oborožena z avtomatsko puško in nožem, sta vstopila v vagon vlaka, ki se je ustavil na postaji. Začela sta streljati ter zabadati potnike, po napadu pa sta peš pobegnila s kraja dogodka, nato so ju policisti »nevtralizirali«. Enega so ubili, drugi pa je bil hudo ranjen, je sporočila izraelska policija.

Izraelski mediji so kmalu po napadu poročali, da sta bila napadalca Palestinca z zasedenega Zahodnega brega, kar so danes potrdile tudi brigade Ezedin al Kasam. V izjavi so navedli imena obeh borcev, ki »sta se uspela infiltrirati na okupirano palestinsko ozemlje«.

Napad v Tel Avivu se je zgodil le nekaj minut pred tem, ko so se v Izraelu sprožile sirene zaradi iranskih raketnih napadov. »Napad je sovpadal z bolečimi udarci, ki jih je Iran izvedel v osrčju okupatorske entitete,« je danes še sporočilo oboroženo krilo Hamasa.

Priporočamo