Najnovejša ponudba italijanske modne znamke je namenjena psom, ki že imajo resnično vse oziroma so zdaj dobili še zadnjo stvar, ki jim je manjkala v njihovem lagodnem in vse prej kot pasjem življenju – dizajnersko dišavo s primerno ceno. Navdih za izdelek, za katerega svet ni vedel, da ga potrebuje, se je porodil iz brezpogojne ljubezni Domenica Dolceja, polovice slavnega oblikovalskega dua, do njegovega zvestega psa Feféja, piše na spletni strani podjetja.

Spletna stran opisuje dišavo, imenovano Fefé, kot »olfaktorno mojstrovino, ki vsebuje zapredene in tople note ilanga, čist in obdajajoč pridih mošusa ter lesne kremaste podtone sandalovine«. Oblikovala ga je parfumerka Emilie Coppermann. Po ceni 99 evrov za 100 mililitrov je na voljo v elegantni zeleni lakirani steklenički, okrašeni z živahnim rdečim kovinskim pokrovčkom in dragoceno šapico, pozlačeno s 24-karatnim zlatom.

Fefé je za 99 evrov za 100 mililitrov na voljo v elegantni zeleni lakirani steklenički, okrašeni z živahnim rdečim kovinskim pokrovčkom in dragoceno šapico, pozlačeno s 24-karatnim zlatom.

Ob nakupu je priložena pasja ovratnica D & G (na voljo v dveh velikostih) z oznako (gravura ni obvezna). V promocijski film, objavljen na spletni strani D & G, so vključili vrsto negovanih psov. Medtem ko v ozadju igra klasična glasba, pripovedovalec pove: »Sem občutljiv, karizmatičen, pristen, skrivnosten, uporniški, svež, neustavljiv, čist. Ker nisem samo pes. Jaz sem Fefé.« Nanašanje izdelka je v reklami videti preprosto, saj predstavljeni psi – razen tistega, ki je označen kot upornik – vsi popolnoma mirno sedijo na visokem stolu za snemanje. Toda za tiste, katerih hišni ljubljenčki niso ravno tako uslužni, spletno mesto ponuja nekaj navodil: »Fefé poškropite po rokah ali krtači in nadaljujte drgnjenje ali krtačenje dlake svojega psa od sredine telesa proti repu. Tako mu boste omogočili trenutek dišečega razvajanja.«

D & G je najnovejša blagovna znamka, ki poskuša kar najbolje izkoristiti pasji denar. Britanska oblikovalka Anya Hindmarch na svoji spletni strani predstavlja obesek za držalo vrečk za pasje iztrebke za
135 funtov (172 dolarjev). Modno ozaveščeni kužki bi lahko podnevi nosili Pradino jakno iz puha za okoli 700 evrov (600 funtov), ponoči pa bi se zleknili v veliko posteljo znamke Versace za okoli 1000 evrov (915 funtov). 

Priporočamo