Policija je aretirala moškega iz Arizone, ki naj bi grozil, da bo ubil Donalda Trumpa. Iskalna akcija za 66-letnikom, ki ima že obsežno policijsko kartoteko, je potekala v času, ko se je v Arizoni mudil tudi Trump. 

Včeraj je Trump obiskal okrožje Cochise na skrajnem jugu zvezne države Arizona, tik ob meji z Mehiko. Na jug ZDA je prišel v okviru svoje kampanje, med govorom pa je precej časa namenil protikandidatki, demokratski nominiranki Kamali Harris in njeni domnevni odgovornosti pri omogočanju ilegalnih migracij. 

Novinarji so ga vprašali, ali je seznanjen s policijskim iskanjem osumljenca, ki mu je v objavah na družbenih omrežjih grozil s smrtjo. »Ne, tega nisem slišal, vendar nisem presenečen. Razlog je v tem, da želim delati stvari, ki so slabe za slabe fante,« je dejal Trump.

Šerif okrožja Cochise pravi, da je bil 66-letni Ronald Lee Syvrud iskan tudi zato, ker bi se moral registrirati kot spolni prestopnik, pa se ni, poleg tega ga preganjajo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drugih kaznivih dejanj. 

V zadnjih dveh tednih je na družbenih omrežjih Trumpu grozil s smrtjo, a natančna vsebina objav javnosti ni znana. 

Priporočamo