Potem ko je v začetku tega tedna na kratko pozval k enotnosti, se je Donald Trump včeraj v Grand Rapidsu že vrnil k svoji običajni taktiki v predsedniški kampanji – z žaljivkami je napadel svoje nasprotnike ter ponovil niz laži o priseljevanju, gospodarstvu in volilnih goljufijah, glavnih temah njegovega sobotnega govora.

Trump je demokratskega predsednika Joeja Bidna nekajkrat označil kot slabotnega. Norčeval se je iz vrha stranke, vključno s Pelosi, ker so prepričali Bidna v novo kandidaturo.

»Imajo nekaj težav. Najprej, nimajo pojma, kdo je njihov kandidat,« je rekel Trump posmehljivo. »Človek je dobil podporo, zdaj pa mu jo hočejo odreči.«

O Pelosi je Trump dejal: »Sledi mu kot pes. Nora je kot stenica.«

Steven Cheung, tiskovni predstavnik Trumpove kampanje, je na prošnjo za komentar Trumpove »pasje« pripombe odgovoril: »Hahahahahahaha.«

Trump je v soboto večkrat omenil tudi poskus atentata. »Upam, da mi ne bo treba še enkrat skozi to. Bilo je grozno,« je dejal.

Na zborovanju, kamor je po ocenah prišlo okoli 12.000 ljudi, je med drugim zatrdil, da »sploh ni skrajnež.«

Trumpa so ta teden na republikanski konvenciji uradno potrdili za kandidata stranke na novembrskih predsedniških volitvah. Medtem je Biden v izolaciji zaradi covida-19, vse bolj pa se krepijo pritiski nanj, naj zaradi starostnih težav odstopi od kampanje.

Na zborovanju v Michiganu, ki bo na volitvah ena od odločilnih držav, se je Trumpu pridružil tudi podpredsedniški kandidat J. D. Vance. Na prireditvi je bil sicer v ozadju, je pa na omrežju X pozval Bidna k odstopu. »Če ne moreš kandidirati, ne moreš služiti. Zdaj bi moral odstopiti,« je zapisal.

 

Priporočamo