Projekt Imagination Library, ki otrokom vsak mesec pošlje brezplačno knjigo za branje, je bil najprej na voljo otrokom v rejništvu in tistim v stiski, njegov program pa širijo v vzhodni Yorkshire v Angliji, kjer bodo imeli vsi otroci, mlajši od petih let, dostop do brezplačnih knjig. Partonova je program predstavila v Rotherhamu leta 2007, potem ko je svoje korenine uspešno že pognal v Združenih državah Amerike.

Motivacija, da se je česa takega sploh lotila, je bila nepismenost njenega očeta. Country pevka je v Združenem kraljestvu do zdaj razdelila pet milijonov knjig. K razširitvi projekta je prispevala tudi donacija lokalnega yorkshirskega vladnega organa East Riding of Yorkshire Council, ki znaša 500.000 funtov. Vodja tega organa Anne Handley je za BBC povedala, da je vesela novega poglavja znotraj projekta Dolly Parton, ki ga je pevka v Angliji prvič predstavila pred petimi let.

Dolly Parton je o svojem projektu za ameriški CNBC že leta 2016 pojasnila: »Iniciativa prihaja iz zelo resnega dela mojega srca. Moj oče, tako kot številni moji sorodniki, ni imel lahkega življenja. Imeli so velike družine, zato se niti niso imeli priložnosti šolati, ker so bili primorani delati.«

Priporočamo