"Menedžerje zadržujemo v direktorjevi pisarni. Nekoliko so osupli," je za AFP povedal predstavnik sindikata zaposlenih v tovarni Benoit Nicolas. Med zajetimi je tudi direktor grenobelske Caterpillarjeve podružnice Nicolas Polutnick. Nicolas je ob tem poudaril, da jih ne nameravajo več dolgo zadrževati, saj so že "blizu dosege dogovora".

V Franciji je to v marcu že tretji primer, da so delavci zajeli vodilne v družbah, motiv pa je bil v vseh primerih obup delavcev zaradi odpuščanja v luči finančne in gospodarske krize. Policija doslej v dveh primerih, ko so delavci zajeli vodilne v podružnici ameriškega farmacevtskega giganta 3M in v družbi Sony France, ni ukrepala za osvoboditev zajetih menedžerjev, niti ni izrekla kazni ugrabiteljem.

Delavci v dveh Caterpillarjevih tovarnah sicer danes stavkajo že drugi dan, vsekakor pa niso edini stavkajoči v Franciji. V mestu Chatellerault je več tisoč protestnikov danes skušalo vkorakati na tamkajšnje razstavišče, kjer naj bi francoski predsednik Nicolas Sarkozy na okrogli mizi spregovoril o odzivu njegove vlade na gospodarsko krizo. To jim je preprečila policija, ki jih je razgnala s solzivcem.