Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je zastoj na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Kozarjam, na ljubljanski južni obvoznici od Viča proti Kozarjam ter na primorski avtocesti od Ljubljane proti Brezovici. Na Obali je zastoj na cestah Lucija-Strunjan in Koper-Dragonja v obe smeri.

Na Gorenjskem je območje zastojev med Lescami in Bledom. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri Avstrije kolona vozil trenutno dolga štiri kilometre, predor občasno zapirajo v obe smeri.

Na meji z Avstrijo je kolona tudi pred prehodom Šentilj, trenutno je dolga nekaj manj kot dva kilometra.

Ponekod konec počitnic

Na štajerski avtocesti je zastoj nastal pred uvozom Trojane, ki je zaradi del zaprt, v smeri proti Ljubljani. Kolona vozil sega skoraj do Vranskega. Uvoz bo v obe smeri zaprt še do ponedeljka do 4. ure.

Prometnoinformacijski center je za danes zaradi zaključka počitnic v delih Nemčije, Nizozemske in Belgije napovedal zelo gost promet predvsem na cestah v smeri Avstrije. Povečano gostoto prometa pričakujejo tudi ves prihodnji teden in predvsem prihodnji konec tedna, ko se počitnice končajo v več državah, drugim v Sloveniji, na Hrvaškem, Madžarskem, Poljskem, Češkem in Slovaškem ter v delih Avstrije, Nemčije, Nizozemske in Belgije.

Priporočamo