V priklopnem vozilu se je v kletkah prevažalo 11 psov. Dva od njih sta po trčenju pobegnila z vozila, ostalih devet je ostalo v kletkah. Oba psa, ki sta bila na vozišču, so takoj ustrezno zavarovali. Kot so nam sporočili z Uprave RS Za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, je za pse poskrbela veterinarska inšpekcija. Na mestu dogodka so jih oskrbeli in odpeljali v zavetišče.

V zavetišču, kjer so jih namestili, so jih veterinarsko pregledali in oskrbeli. Psi niso bili poškodovani, razen manjše praske na nogi enega psa. Inšpekcijski postopek pregleda dokumentacije in identifikacije psov še poteka.

Na kraju nesreče so bili tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slovenske Konjice in Zreče. 

Oba psa, ki sta bila na vozišču so takoj ustrezno zavarovali.

Oba psa, ki sta bila na vozišču, so takoj ustrezno zavarovali. Foto: Slovenske Konjice 

Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Celje, je prometno nesrečo povzročil ruski državljan zaradi neprilagojene hitrosti. Priklopni del vozila je z desnega voznega pasu najprej zaneslo v desno, kjer je oplazilo betonsko zaščitno ograjo, nato pa še skrajno v levo, kjer je prav tako oplazilo betonsko zaščitno ograjo, nakar se je vozilo s priklopnikom prevrnilo. 

Reševanje psov na štajerski avtocesti. PU Celje

Reševanje psov na štajerski avtocesti. PU Celje

V nesreči sta se voznik, lastnik psov in dve sopotnici lažje poškodovali. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje bodo voznika kazensko ovadili. 

V priklopnem delu vozila je voznik v kletkah prevažal 11 psov. Foto: PGD Slovenske Konjice

V priklopnem delu vozila je voznik v kletkah prevažal 11 psov. Foto: PGD Slovenske Konjice

Nesreča se je zgodila okoli 19.30, avtocesta pa je bila nato zaprta več ur. Prometno-informacijski center je nekaj pred 1. uro zjutraj sporočil, da je avtocesta v smeri Ljubljane ponovno odprta.

Nesreča ruskega voznika na štajerski avtocesti

Prevrnjeno vozilo s priklopnikom. Zaradi nesreče je bila avtocesta več ur zaprta. Foto: PU Celje

Priporočamo