Nesreča se je zgodila na pospeševalnem pasu pri uvozu Slovenska Bistrica. V tovorno vozilo je na pasu za vključevanje v smeri Maribora trčil osebni avtomobil. Voznik tovornega vozila je bil pri tem huje telesno poškodovan, njegovo življenje je ogroženo. S helikopterjem so ga odpeljali v KC Maribor. 

Zaradi prometne nesreče ostaja zaprt vozni pas ter uvoz Slovenska Bistrica jug. Foto: Luka Cjuha 

Zaradi prometne nesreče ostaja zaprt vozni pas ter uvoz Slovenska Bistrica jug. Foto: Luka Cjuha 

»Voznik tovornega vozila se je nahajal za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje, ko je vanj trčil osebni avtomobil,« so na mariborski policijski upravi zapisali v sporočilu za javnost. Kot so naknadno sporočili s policije, je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v voznika ustavljenega tovornega vozila.

Preberite tudi: V zastoju na avtocesti prestopil dvojno zaščitno ograjo, da bi bolje videl, kaj se dogaja
Voznik tovornega vozila je utrpel hujše telesne poškodbe. Foto: Luka Cjuha

Voznik tovornega vozila je utrpel hujše telesne poškodbe. Foto: Luka Cjuha

 

Huje poškodovanega voznika tovornega vozila so s kraja nesreče odpeljali s helikopterjem in ekipo nujne medicinske pomoči v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Tja so odpeljali tudi voznika in sopotnico osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je bil prav tako huje poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti, medtem ko stopnja poškodbe njegove sopotnice še ni točno znana, so dodali.

Zaradi pristanka helikopterja je bila avtocesta nekaj časa v celoti zaprta,  nastal je daljši zastoj. Kot so sporočili s policije, so promet na avtocesti tudi v smeri Maribora ob 17.40 sprostili v celoti po obeh prometnih pasovih, odprli so tudi uvoz na avtocesto Slovenska Bistrica jug v smeri Maribora.

 
Priporočamo