Nevihta se počasi proti severovzhodu, so sporočili z Arsa. Ob tem so opozorili, da je v prvi polovici noči velika možnost nastanka močnejših neviht tudi drugod po Sloveniji. Ob morju pa bodo nevihte spremljali močni sunki vetra zahodne do severne smeri.

Nevihtno dogajanje se je po navedbah Arsa najbolj razživelo v osrednji Sloveniji. Tam so do okoli 22. ure zabeležili že več kot 700 razelektritev. Močnejša nevihta je nastala tudi v Celovški kotlini in se z zahodnim vetrom bliža Koroški.

Nevihte v osrednji in severni Sloveniji so spremljali močni nalivi in močni sunki vetra. Najmočnejši naliv so v obdobju 30 minut izmerili v Jelendolu, 27 milimetrov padavin. Najmočnejši sunek vetra so izmerili na hidrološki postaji Brinje v Ljubljani - 80 kilometrov na uro.

oranžno opozorilo 7.8.24

Arso je zahod države obarval oranžno. Pričakovati je močnejše nevihte. Foto: X/Arso

V četrtek bo sprva pretežno jasno. Popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, na Primorskem do 34 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo danes zvečer in prvi polovici noči na četrtek možne močnejše nevihte. Predvsem ob morju bodo ob nevihtah močni sunki vetra zahodne do severne smeri.

Obeti: V petek in soboto bo pretežno jasno in vroče.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje, drugod pa vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se vije od Skandinavskega polotoka do zahodne Evrope in bo zvečer dosegla zahodne Alpe. Z vetrom zahodnih smeri v višinah k nam doteka postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in v prvem delu noči na četrtek bodo krajevne plohe in nevihte nastajale predvsem v sosednjih pokrajinah Avstrije in Italije. V četrtek bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v Alpah več spremenljive oblačnosti, nastale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo zvečer zajele tudi nekatere kraje vzhodno od nas.

Vremenska slika

Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje, drugod pa vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se vije od Skandinavskega polotoka do zahodne Evrope in bo zvečer dosegla zahodne Alpe. Z vetrom zahodnih smeri v višinah k nam doteka postopno bolj vlažen zrak.

Priporočamo