Enostavno popolna je! Zakaj? Ker se hitro pripravi, ker v tej poletni vročini prav lepo osveži in kej je božansko dobra. Ker res ni treba, da ves čas jemo le sladoled!

Za pripravo potrebujete le tri glavne sestavine in še nekaj dodatkov:

BRESKVE – Sočne, sladke, božanske breskve! Če imate srečo in dobite res tiste najboljše sočne in sladke, pripravite to sladico. Saj veste, če je v jedi malo sestavin, je pomembno, da so te dobre. Če breskve nimate, poskusite z nektarinami. Lahko seveda uporabite tudi kakšno drugo jagodičevje – sočne borovnice bi bile super.

ZRNATI SIR – Ali bolj znan kot cottage cheese. Oziroma sveži sir. Ker je minimalno sprocesiran, je zelo zdrav, vsebuje pa tudi veliko beljakovin. Je eden najboljših svežih sirov! Če ne veste - to je tista sveža skuta, ki ni spasirana in zato vsebuje male osvežujoče kroglice skute z nekaj sirotke. Če vam tekstura ni všeč, lahko cottage cheese spasirate ali pa uporabite kar že spasirano skuto. Ampak pozor, potem bo sladica manj sočna in v tem primeru v skuto morda dodajte nekaj jogurta, grški jogurt bi bil najboljši.

PIŠKOTI – Najboljši so masleni piškoti, ki so pravo malo razkošje. Ko jih zdrobite in polijete z maslom in vanilijevim sladkorjem, so pripravljeni! Lahko pa uporabite tudi katere koli druge piškote.

MASLO, VANILIJEV SLADKOR, CIMET, MED – Maslo potrebujete za obogatenje piškotov, lahko pa ga, če ga ne marate, tudi izpustite. Vanilijev sladkor dodajte k piškotom, ker dobrega pa res ni nikoli preveč. S cimetom na koncu sladico polepšajte, z medom pa nikar ne skoparite, ker med je božanski z breskvami.

Ta sladica se pripravi v parih minutah. Piškote zdrobite, zmešate s stopljenim maslom in vanilijevim sladkorjem, iz hladilnika vzamete zrnati sir, narežete še breskve in vse zložite v skodelico. Na koncu vse pokapate še z medom in okrasite s cimetom. POPOLNO!

Kdaj lahko jeste tole sladico? Kadar koli! Primerna je za zvečer, po večerji. Sploh, če je večerja manjša in bolj skopa z beljakovinami. Sicer pa paše kadar koli, ker je božanska.

Poglejte si tudi kratek VIDEO priprave:

 

Najprej pa poglejmo še nekatere hitre poletne sladice:

Sladoled s piškoti in vročimi višnjami 

Pregrešen smuti z arašidovim maslom in banano 

Marinirane breskve z grškim jogurtom 

Petminutni kruhki s skuto in češnjami 

Osvežilna piña colada 

Sladoledne kroglice 

Še več poletnih sladic pa najdite pod oznako Poletne sladice

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/ 

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 1 osebo)

1 skodelica zrnatega sira (oz. svežega sira oz. cottage cheese)

1 sočna breskev

2 maslena piškota

1/2 žličke vanilijevega sladkorja

1 košček masla

med

1 majhen ščepec cimeta

PRIPRAVA

Piškote zdrobite, lahko kar z rokami. Maslo stopite in prelijte prek piškotov. Dodajte še vanilijev sladkor in premešajte.

Breskve narežite na kockice. Bolj je breskev sočna, boljše je!

Iz hladilnika vzemite hladen zrnati sir in ga prenesite v skodelico. Nanj položite breskve, potem pa potresite s piškoti. Vse radodarno pokapajte z medom in potresite s ščepcem cimeta.

Priporočamo