Zaradi nesreče na gorenjski avtocesti je med priključkom Vodice in počivališčem Povodje zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani. Na dolenjski avtocesti med Dobruško vasjo in Kronovim je zaradi nesreče oviran promet proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti med Senožečami in Brezovico proti Ljubljani so na posameznih odsekih zastoji z zamudo 40 do 50 minut. Zastoji so tudi na cestah Šmarje-Koper, Razdrto-Postojna in Logatec-Vrhnika.

Na gorenjski avtocesti med Lescami in predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg devet kilometrov. Izvoz Jesenice vzhod je dovoljen samo za lokalni promet. Za Kranjsko Goro je priporočen že izvoz Lesce. Zaprt je uvoz Jesenice zahod proti Karavankam.

Na mariborski vzhodni obvoznici in štajerski avtocesti med priključkom Maribor center in prehodom Šentilj proti Avstriji je 19 kilometrov dolg zastoj.

Zastoji so tudi na regionalni cesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na dolenjski avtocesti med Dobruško vasjo in Kronovim proti Ljubljani je zastoj v delovni zapori.

Ponekod po Sloveniji nevihte ovirajo promet in povzročajo zastoje. Svetovana je prilagojena hitrost in način vožnje trenutnim razmeram na cesti.

Cesta Senarska-Lenart pri Sveti Trojici bo zaradi del zaprta do 20. ure. Obvoz bo potekal po državnih cestah in po avtocesti med priključkoma Lenart-Sv. Trojica in obratno, tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med tema dvema priključkoma.

Danes do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Priporočamo