Najvišje dnevne temperature bodo danes od 15 do 20 stopinj Celzija. Ponoči se bo dež na zahodu krepil in se do jutra razširil nad osrednjo Slovenijo. Ob morju bo proti jutru začel pihati jugo. Padavine se bodo nato dopoldne razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju se bo krepil jugo, drugod bo zapihal jugozahodnik, popoldne pa bo postopno zapihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od srede opoldne do noči bodo obilne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, možni bodo krajevni nalivi.

Obeti: V noči na četrtek bo dež v večjem delu Slovenije ponehal. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod bo veter ponehal. V četrtek bo oblačno, čez dan bo od juga znova začelo deževati. Ponekod bo zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem se bo burja nekoliko okrepila. Hladneje bo. V petek bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Veter bo slabel.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je ciklon s središčem nad Severnim morjem. Vremenska fronta se od zahoda pomika nad Alpe. Nad naše kraje od zahoda doteka postopno bolj vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas večinoma sončno. Drugod se bo čez dan od zahoda pooblačilo. Ponekod v severni Italiji bo popoldne začelo deževati. V sredo bo oblačno, dež se bo razširil nad vse sosednje pokrajine. Predvsem nad severnim Jadranom bodo nastajale tudi nevihte, pihal bo okrepljen jugo.

Biovreme: Danes čez dan se bo vremenska obremenitev od zahoda povečala. V sredo bo obremenitev občutilo veliko ljudi. Pojavljala se bo v obliki slabega počutja, povečanega notranjega nemira, razdražljivosti, motenj v spanju, utrujenosti in potrtosti.

Vreme se bo deloma zjasnilo šele v soboto, nov dež pa se bo predvidoma pojavil šele sredi prihodnjega tedna, so še zapisali na Arso.

Možnost zemeljskih plazov

Geološki zavod Slovenije zaradi povečane količine padavin in namočenosti tal opozarja na možnost nastanka zemeljskih plazov in reaktivacijo plazov. V sporočilu za javnost so napovedali, da bo nevarnost plazov veljala tudi v dneh po umiritvi padavin. Povečana verjetnost za nastanek zemeljskih plazov velja za celotno Slovenijo in se bo povečevala sorazmerno s količino padavin. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije. Ob tem pozivajo na zavodu, naj bodo posamezniki pozorni na dogajanje na plazovih in na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih.

Priporočamo