Ponekod po Sloveniji je zaradi lokalnih neviht promet upočasnjen. Vozite previdno, prilagodite vožnjo razmeram na cesti in upoštevajte varnostno razdaljo, poroča prometnoinformacijski center.

Po podatkih uprave, so morali gasilci posredovati predvsem na vzhodu države. Na Koroškem je težave povzročal močan veter. Kot je na Facebook strani objavil Arso, so ob nevihtah v zadnjih urah izmerili nekaj zelo močnih sunkov vetra, najmočnejše na Koroškem, pri čemer je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu meteorološka postaja izmerila sunek 88 kilometrov na uro. Podiralo je drevesa, ponekod so brez elektrike, na širšem območju Mežiške doline je ponekod padala tudi toča.

V Celju je močan veter podiral drevesa in lomil vejevje, ki je ogrožalo mimoidoče. Na terenu so gasilci, ki odstranjujejo posledice neurja. Tudi v Mariboru in Kungoti so gasilci razžagali in odstranili podrto drevo, v Komnu so odstranili štiri podrta drevesa, ki so ovirala promet, v Lenartu pa so odstranili podrta drevesa, pokrili odkrite strehe ter izčrpali vodo iz zalite kleti, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

Močnejša nevihtna linija se približuje severovzhodu Slovenije

Močnejša nevihtna linija se po poročanju Arsa s severa približuje severovzhodu Slovenije, prav tako je močnejša nevihta nastala v Celovški kotlini in se s severozahodnim vetrom približuje severni Sloveniji. V naslednjih urah bodo močnejše nevihte nastajale tudi drugod v notranjosti Slovenije, je Arso zapisal na Facebooku. Danes bo več problemov najverjetneje povzročala toča, so zapisali.

Po podatkih Arsa bodo v noči na soboto plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Po kotlinah bo zjutraj možna kratkotrajna megla, najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija, na severozahodu pa okoli 13 stopinj.

V soboto dopoldne pa se bo zopet pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, napoveduje Arso. Zvečer bodo padavine ponehale, zjasnilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem pa okoli 32 stopinj.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta, v torek bo povečini sončno, verjetnost za plohe in nevihte je majhna.

Več preberite:  Zaradi neurij več zalitih prostorov in podrtih dreves

V soboto dopoldne se bo zopet pooblačilo, od severa se bodo začele širiti posamezne plohe in nevihte. Zvečer bodo padavine ponehale, začelo se bo jasniti. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

 

V notranjosti Slovenije bodo nastale močnejše nevihte

Obeti: V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika: Nad Islandijo je ciklon z vremensko fronto. Nad večino Evrope vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v višinah z vetrovi zahodnih smeri doteka nekoliko hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, le južno od nas bo sončno in vroče. V soboto bo spremenljivo s plohami in nevihtami. Zvečer se bo jasnilo. V Kvarnerju bo prehodno zapihala šibka burja.

Biovreme: Danes in v soboto bo vremenski vpliv zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost.

Priporočamo