V Italiji so ga iskali od leta 2022 zaradi preprodaje mamil, ropov, goljufij, poneverb, izsiljevanja, ugrabitev, nezakonitega posedovanja orožja in sodelovanja z mafijo. Obsodili so ga na skupaj 21 let zapora, od katerih mora prestati še nekaj več od 14 let.

Ob aretaciji je imel pri sebi ponarejene dokumente, so sporočili s slovenske policije.

Za 44-letnega Italijana je bil po njegovem pobegu izdan nacionalni in evropski nalog za prijetje, nato so se začele večmesečne zapletene preiskave. Ubežnika so s prisluškovanjem in nadzorom telefonskih pogovorov odkrili v Sloveniji. Takrat se je v operacijo vključil tudi Eurojust, ki je izdal evropski preiskovalni nalog (EPN) in s tem omogočil izvajanje nadzornih dejavnosti, vključno s sledenjem telefonskim pogovorom in fizičnim sledenjem. Perricciolo sedaj čaka izročitev Italiji.

Za njegovo aretacijo je bila usodna želja po srečanju z ženo in tremi hčerkami, ki jih ni videl več mesecev. Šibka točka, za katero so policisti vedeli, da se nanjo lahko zanesejo. Tako so na ženin avto namestili sledilno napravo, ki jih je po šestih mesecih na begu pripeljala do 44-letnega šefa tako imenovane mafije nočnega življenja.

V operaciji je poleg koprske policije in tožilstva sodelovalo več italijanskih organov, vključno s posebnim operativnim oddelkom italijanske policije in ministrstvom za notranje zadeve v Rimu. Koprska preiskovalna sodnica je za Perricciolija odredila sodno pridržanje.

Priporočamo