Prva tragična nesreča se je zgodila nekaj pred sedmo uro zvečer, ko je 61-letni voznik avta vozil iz smeri Mirne proti Trebnjemu. Pri kraju Gomila je na mokri cesti izgubil oblast nad avtom, trčil v brežino in v prometno signalizacijo, zapeljal v jarek in se prevrnil na streho, so sporočili z novomeške policijske uprave. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu nudili prvo pomoč, a je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Novomeški policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo, dodajajo pa, da gre za drugo smrtno žrtev na cestah na območju novomeške policijske uprave. Julija je v prometni nesreči umrl kolesar.

Druga nesreča pa se je na območju mariborske policijske uprave pripetila okoli druge ure ponoči. 18-letni voznik je na lokalni cesti blizu Dornave pripeljal do ovinka, kjer je najverjetneje zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad avtom, trčil v varnostno ograjo in jo prebil.

Vozilo se je nato prevrnilo na streho. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče. Gre za že osmo nesrečo s smrtnim izidom na območju mariborske policijske uprave.

Priporočamo