S slovenske policije sporočajo, da sta za posvojitev oziroma nakup še vedno na voljo psički: deset let in pol stara nemška ovčarka Athena in pa nekaj več kot leto dni stara belgijska ovčarka Selva. Na facebooku so se pošalili, kako se psički ne vidita več v uniformi in bi radi spremenili svoj življenjski stil. Ta bo sicer še vedno aktiven, a bolj sproščen.

Za obisk se je treba naročiti

Athena je izkušena policijska psička, ki jo lahko zainteresirani spoznajo v novogoriški enoti vodnikov službenih psov. Mlajšo Selvo pa na Gmajnicah, kjer policijske pse šolajo. Selva prihaja iz legla enajstih kužkov, od katerih je edina, ki ni primerna za nadaljnje šolanje. »Za policijsko delo je preveč živahna in plašna, saj jo zmoti vsak zvok, zato ni najprimernejša za policijsko delo, ki zahteva koncentracijo,« je v pogovoru za Dnevnik pred časom pojasnil inštruktor Marko Štritof. Zaradi lastnosti, ki jo izključijo iz policije, pa je psička idealna kot ljubljenka. »Je zelo odzivna in prijazna ter igriva in zato primerna tudi za družine.«

Ponovno javno zbiranje ponudb za prodajo dveh policijskih psov

Za oba obiska se je treba vnaprej naročiti. »Nobena stvar ni zastonj, tudi midve ne,« še sporočata simpatični živali, policisti pa, da imajo zainteresirani čas za pošiljanje ponudb do 16. septembra.

Izklicna cena za Atheno je 100 evrov, za ogled pa se dogovorite s Štefanom Vajdo ((05) 305 41 84). Izklicna cena za Selvo je malce višja, 600 evrov, na obisk se lahko naročite prek Nina Popadića na (01) 200 22 50 ali 01 200 22 51.

Več informacij o prijavi je na voljo tukaj.

Konec maja smo poročali, da so na oddelku za šolanje službenih psov, ki deluje pod okriljem policijske akademije, razpisali dražbo petih čistokrvnih psov, ki zaradi različnih razlogov niso primerni za policijsko službo. Nekatere značajske lastnosti, ki pse diskvalificirajo iz policije, denimo prijaznost in igrivost, so po navedbah inštruktorjev zelo dobrodošle pri psih kot ljubljenčkih, ne pa nujno v službi.

Od petih policijskih psov so uspeli prodati dva - za rotvajlerja Benija je prišla ena ponudba in sicer za 3100 evrov, za nemško ptičarko Fahro pa dve ponudbi, najvišja ponujena cena je bila 1520 evrov. Za že prej omenjeni Selvo in Atheno, kakor tudi za psa Rana ponudb ni bilo. Gre za nemškega ovčarja, ki je izgubil oko zaradi vnetja. Oddajal se je za 100 evrov, zaradi značaja pa je primeren za lastnike, ki imajo že predhodne izkušnje z delovnimi psi. 

 

 

 

 

 

 

Priporočamo