V nedeljo, 18. avgusta, bo ozračje zaradi pregretega zraka in morja ter dotoka bolj vlažnega in nekoliko hladnejšega zraka izpolnjevalo pogoje za nastanek razmeroma močnih neviht. Območja po vsej državi bodo lahko izpostavljena intenzivnim padavinam, ki bodo prinesle olajšanje po dneh visokih temperatur, poroča Arso.

V ponedeljek, 19. avgusta nas bo zajel hladnejši zrak, zato lahko pričakujemo občasne plohe in nevihte, ponekod pa tudi močnejši nalive. Temperature bodo občutno nižje, s temperaturami okoli 25 °C, ponekod pa tudi manj. Na Primorskem bo začela pihati burja, kar bo dodatno prispevalo k spremembi vremena.

Napovedi količine padavin med nedeljo in torkom so še vedno negotove, vendar meteorologi pričakujejo, da bo večina Slovenije prejela med 10 in 40 mm dežja, lokalno pa zaradi močnih nalivov lahko pade tudi več.

Kljub osvežitvi v prvi polovici prihodnjega tedna se poletje še ne bo poslovilo, poročajo meteorologi. Že v drugi polovici tedna se bodo temperature znova dvignile na okoli 30 °C, kar nakazuje na nadaljevanje poletnega vremena.

Priporočamo