Kot so napovedali na Arso, je pod Karavankami in Kamniško-Savinjskimi Alpami okrepljen severni veter pričakovati vse do nedelje popoldne, ko lahko občasno v sunkih preseže hitrost 70 kilometrov na uro. Od danes popoldne do nedelje popoldne lahko takšno hitrost dosežejo tudi sunki severnega vetra na Štajerskem in v Prekmurju. Za ta območja tako velja oranžno opozorilo Arsa.

Po napovedih Arsa bo po pretežno oblačni in suhi noči danes pretežno oblačno, sprva bo občasno rahlo deževalo ponekod v severnih krajih, popoldne pa tudi ponekod drugod, verjetneje v vzhodni Sloveniji. Pihal bo severni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju 12 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa bodo bodo od 7 do 15, na Primorskem od 15 do 19 stopinj Celzija.

V nedeljo bo večinoma oblačno, tu in tam bo občasno rahlo deževalo, pogosteje v vzhodnih krajih. Razen na zahodu bo pihal šibak do zmeren veter severnih smeri.

V ponedeljek bo rahel dež od severovzhoda prehodno zajel večji del Slovenije. V torek bodo sprva ponekod še manjše padavine. Popoldne se bo delno razjasnilo. 

Priporočamo