Šestnajstega decembra bo minilo eno leto, odkar je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez prevzel Franjo Bobinac. Bobinčevo najvidnejše kadrovanje sta bila prihoda Uroša Mohoriča in Tomaža Jontesa. Prvega je Bobinac pripeljal z Rokometne zveze Slovenije ter ga postavil za direktorja sektorja za šport. Jontesu, nekdanjemu podpredsedniku Telekoma Slovenije, je Bobinac najprej za določen čas zaupal funkcijo direktorja za olimpijske igre Pariz 2024. Nekaj mesecev kasneje je Jontes postal generalni sekretar. Na razpis se je prijavilo 15 kandidatov. Komisija, ki jo je vodila Maja Zalaznik (nekdanja športna ministrica Maja Makovec Brenčič), je s sedmimi kandidati opravila razgovor, štiri pa je predlagala Franju Bobincu. Član komisije je bil tudi prvi generalni sekretar Tone Jagodic.

Skrb zbujajoč podatek je, da so v zadnjih tednih službo na krovni športni organizaciji zapustili številni vodje sektorjev, nepogrešljivi v ustroju organizacije. 

Kdo odhaja in zakaj ter kako nove vodilne kadre v Olimpijskem komiteju išče generalni sekretar OKS Tomaž Jontes, preberite jutri na spletni strani dnevnik.si in v tiskani izdaji časnika Dnevnik.

Priporočamo