Nekdanji policijski specialec, podjetnik in Golobov neformalni svetovalec Miloš Njegoslav Milović je za Večer potrdil, da bo prihodnji teden odšel na prestajanje kazni v koprski zapor. Njegova začasna selitev za zapahe je pričakovana, saj je bil pravnomočno obsojen že lani. Po pravnomočni obsodbi je sodišče poskušal prepričati, da mu ugodi alternivno prestajanje zaporne kazni, vendar ni bil uspešen.

Milović je bil pravnomočno obsojen na leto in pol zapora ter denarno kazen 15.000 evrov zaradi pomoči pri zlorabi položaja, ki se je nanašala na 390.000 evrov vreden fiktivni posel SŽ – Železniškega gradbenega podjetja. Tedanji direktor NB Inženiringa Nihad Bešić naj bi leta 2008 na podlagi fiktivnega posla pospravil v žep 383.000 evrov, sedem tisočakov pa naj bi ostalo Miloviću. Da je dejansko šlo za fiktivni posel, sta na sojenju priznala Bešić in tedanji direktor SŽ – ŽGP Leon Kostiov, Milović pa je vztrajal pri svoji nedolžnosti. Med drugim je trdil, da je žrtev zarote in da pri spornem poslu ni sodeloval, temveč naj bi NB Inženiringu zgolj pomagal pridobiti identifikacijsko številko za DDV.

V zapor bi moral že lani poleti

Na prvi stopnji sojenja je bil dvakrat oproščen, nazadnje pa je višje sodišče po pritožbi tožilstva sodbo spremenilo v obsodilno. Zato se je lahko Milović pritožil še na vrhovno sodišče, vendar ni bil uspešen in sodba je postala pravnomočna.

V zapor bi moral že lani poleti, vendar je na sodišče podal predlog za alternativno prestajanje zaporne kazni. Sodišče je v začetku letošnjega leta zavrnilo njegov predlog za alternativno prestajanje zaporne kazni, Milović pa se je na sodniško odločitev še pritožil.

Priporočamo