Danes popoldne je več padavin pričakovati na severozahodu, možni bodo tudi močnejši nalivi. Ponekod se bo oblačnost trgala. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27, na severozahodu okoli 18 °C.

Iz Tolmina poročajo o močnejših padavinah, ki so včeraj zajele Posočje in se predvsem na Bovškem in Kobariškem ponoči še okrepile. Do jutra so zato reke močno narasle in Soča, ki se je v Kobaridu umirila pri najvišjem pretoku, je ponekod tudi na območju občine Tolmin prestopila bregove.

Razmere so se danes dopoldne  že pričele umirjati, vodostaji se znižujejo. »Iz varnostnih razlogov pa je zaradi močno narasle Soče poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Miha Vencelj odredil začasno zaporo mostu pri vasi Volarje,« so zapisali na facebook strani Občine Tolmin. Zaradi splošne nevarnosti je v veljavi tudi  prepoved plovbe  za vsa plovila na vseh odsekih Soče in Koritnice.

Padavine bodo danes zvečer povečini ponehale. Od zahoda se bo jasnilo, veter bo oslabel. Najnižje jutrišnje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na severozahodu okoli 9 stopinj Celzija.

Soča prestopila bregove Foto: FB Občina Tolmin

Ponoči so močno narasle reke v zgornjem Posočju in na Bohinjskem. Foto: FB Občina Tolmin

Ohladilo se bo

V soboto bo sprva ponekod na zahodu in jugu še nekaj jasnine, čez dan se bo pooblačilo. Sredi dneva se bodo v severni Sloveniji začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo popoldne razširile nad večji del države. Na Primorskem bo možna tudi kakšna nevihta. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 23 stopinj Celzija. Popoldne se bo občutno ohladilo.

Obeti: V nedeljo se bo razjasnilo, po nekaterih kotlinah bo jutro megleno. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem burja. V ponedeljek bo sončno s svežim in ponekod meglenim jutrom.

 

Priporočamo