Cesta Ljubljana Kočevje je zaradi prometne nesreče zaprta pri Ortneku. Obvoz za osebna vozila je možen po lokalnih cestah.

Gorenjska:

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg 6 kilometrov. Predor Karavanke se občasno zapira proti Avstriji.

Zastoj je na gorenjskem tudi na cesti Bohinjska Bela-Bled. Zaradi zastoja občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji.

Na štajerski avtocesti je zastoj pred prehodom Šentiljem proti Avstriji dolg 4 kilometre.

Med Novim mestom in Kronovim promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste. Možni so zastoji v obe smeri. Zaprt je izvoz Kronovo iz smeri Ljubljane.

Med Bičem in Trebnjem bo zaradi rekonstrukcije vozišča med 19. 8. in 15. 9. promet potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Cesta Senarska-Lenart bo zaprta od sobote, 17. 8. od 6. ure do nedelje,18. avgusta, do 20. ure. Obvoz bo potekal po državnih cestah in po avtocesti med priključkoma Lenart-Sveta Trojica in obratno, tudi za vozila brez vinjete vendar samo med tema dvema priključkoma.

Cesta Litija-Zagorje v soboto, 17. 8., ne bo zaprta pri Šklendrovcu.

Popolne zapore bodo na avtocesti v smeri Benetk dva vikenda, 17. in 18. avgusta ter 24. in 25. avgusta. Zapora bo med 8. do 20. uro, zaprt bo odsek od izvoza Prosek, Prosecco do priključka Sesljan, Sistiana. Promet bo preusmerjen preko vipavske hitre ceste Nanos-Vrtojba.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Opozorilo za vse udeležence v prometu:

  • zagotavite primerno varnostno razdaljo med vozili,
  • vozite strpno in previdno, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela,
  • hitrost vožnje prilagodite trenutnemu stanju v prometu,
  • zaradi možnosti zastojev in stoječe kolone obstaja nevarnost naleta (zadnji v koloni naj prižge vse 4 smernike),
  • s seboj na pot vzamite zadostno količino tekočine,
  • v stoječi koloni ne zapuščajte vozil in ne hodite po avtocesti,
  • ustvarite reševalni pas,
  • upoštevajte navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov, itd.

S ponedeljkom oviran promet še na delu dolenjske avtoceste

Do 15. septembra bosta med Bičem in priključkom Trebnje Zahod zaprta prehitevalna pasova, in sicer zaradi ureditve začasnih križnih prehodov z ene polovice avtoceste na drugo. Kakšen bo režim zapor po koncu pripravljalnih del, v Darsu še niso objavili.

Medtem pa od minulega konca tedna potekajo dela v sklopu celovite obnove voziščne konstrukcije na odseku Novo mesto-Kronovo-Dobruška vas, skupaj s priključkom Kronovo. Promet v prvi fazi poteka po smernem vozišču proti Ljubljani po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je tudi izvoz Kronovo proti Obrežju. Sledila bo še zapora smernega vozišča proti Ljubljani, promet pa bo preusmerjen na prenovljeni del avtoceste v smeri Obrežja. Vse skupaj bodo dela po napovedih potekala do decembra.

Do sredine novembra bo medtem med Malencami in Šmarjem-Sap proti Novemu mestu v dolžini enega kilometra še naprej zaprt odstavni pas zaradi sanacije vkopne brežine Cerovec-Lisičje.

Nekaj novih manjših gradbišč bo s ponedeljkom tudi na primorski avtocesti. Do začetka septembra bosta tako na območju priključka Unec zaprta uvoz in izvoz proti Kopru zaradi izvedbe izletne cone. Na območju priključka Logatec pa bosta prav tako do začetka septembra zaprta izvoza proti Ljubljani in Kopru zaradi rekonstrukcije priključka.

Nadaljujejo se medtem obnove avtocestnega omrežja na štajerski avtocesti med Framom in Slovensko Bistrico, na gorenjski avtocesti med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) ter na pomurski hitri cesti med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas.

Na ljubljanski obvoznici medtem največ zastojev povzroča obnova nadvoza Ižanske ceste nad južno obvoznico, saj promet med priključkoma Ljubljana Rudnik in Ljubljana center v dolžini nekaj manj kot kilometer poteka po polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprta je namreč polovica avtoceste iz smeri Dolenjske proti Primorski. Obnova nadvoza bo potekala vsaj do novembra.

Priporočamo