Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče prav tako oviran promet med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani. Vozila so na odstavnem pasu.

Zaradi zaključka počitnic v nekaterih deželah ter bližajočega šolskega leta na prometnoinformacijskem centru vse do začetka naslednjega tedna napovedujejo visoko gostoto prometa predvsem skozi Slovenijo proti Avstriji ter tudi na drugih odsekih in relacijah.

Trenutno tako poročajo o zastoju na ljubljanske zahodni obvoznici od Kosez in na ljubljanski južni obvoznici od Barja, vse do primorske avtoceste proti Brezovici. Na primorski avtocesti je gneča tudi na posameznih odsekih med priključkoma Senožeče in Brezovica proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti je gneča pred predorom Karavanke proti Avstriji. Na izvozu Jesenice vzhod je tako promet dovoljen samo lokalni promet. Za pot na Jesenice in v Kranjsko Goro prometnoinformacijski center priporoča izvoz Lesce.

Gneča je tudi na štajerski avtocesti, in sicer pred prehodom Šentilj proti Avstriji ter pred počivališčem Polskava proti Mariboru.

Obremenjeni primorska in štajerska avtocesta ter ljubljanska obvoznica 

V naslednjih dneh bosta obremenjeni tudi primorska avtocesta in ljubljanska obvoznica. Zaradi asfaltiranja pa bosta na štajerski avtocesti od sobote zvečer do ponedeljka zjutraj zaprta uvoza Trojane v smeri proti Ljubljani in Mariboru. 

Priporočamo