Iz strokovnih krogov dietetikov in nutricionistov so pred časom opozorili, da bi kritično pomanjkanje kuharskega osebja v bolnišnicah, domovih starejših občanov pa tudi v šolah lahko vsaj nekoliko ublažili, če bi bila sistemizacija in vrednotenje delovnih mest v teh javnih zavodih bolj primerljiva s sistemizacijo in vrednotenjem v javnem gospodarskem zavodu (JGZ) Brdo. Na to so se odzvali tako na ministrstvu za javno upravo (MJU) kot v zavodu Brdo.

Na MJU nekoliko boljše vrednotenje delovnih mest protokolarnih kuharjev, ki ima podlago v kolektivni pogodbi JGZ Brdo, utemeljujejo z zahtevnejšimi delovnimi nalogami, ki se nanašajo na kuhanje za protokolarne in kongresne dogodke. »Protokolarna kuhinja obsega pripravo jedi po najvišjih kulinaričnih standardih za tako imenovane visoke goste. To so gosti najvišjega ranga državne in mednarodne ravni. Kuhanje zanje zato vključuje poznavanje sodobnih kuharskih tehnik in trendov, pripravo hrane na nove, inovativne načine in kreacijo dovršenih krožnikov.«

Članek je dostopen samo za naročnike
Članek je dostopen samo za naročnike
Priporočamo