V sindikatu so še zapisali, da zaposlene, ki so zavrnili raznašanje reklam, podpirajo in napovedujejo, da jih bodo zaščitili.

Pošto, tako sindikat, muči kup težav: delavcev primanjkuje, zato morajo nekateri že dlje časa opravljati delo za dva ali celo več zaposlenih. Upravi poleg tega očitajo, da »že eno leto izvaja zmanjševanje števila zaposlenih in vztraja, da je zaposlenih v prometu na Pošti preveč.«

Opozarjajo tudi na dotrajan vozni park (»vsi smo videli video na družbenih omrežjih, kjer pismonoši zagori električno kolo«), uprava pa naj v sredstva za delo ne bi vlagala skoraj nič.

Konec meseca se izteče rok, ki ga je sindikat postavil upravi za ureditev razmer. Če se to ne bo zgodilo, že grozijo s stavko.

Pojasnila Pošte Slovenije

V Pošti Slovenije današnje opozorilo Sindikata poštnih delavcev glede vedno bolj nevzdržnih delovnih pogojev v podjetju ocenjujejo kot preuranjeno in nepotrebno stopnjevanje pritiska glede odprtih zadev. Kot so zatrdili, je v luči zagotavljanja stalnega socialnega dialoga za prihodnji teden napovedan sestanek s sindikatom.

Kot so v Pošti Slovenije pojasnili v sporočilu za javnost, dogovor, ki so ga konec maja podpisali s Sindikatom poštnih delavcev, še vedno velja. "Omenjeni sindikat se je v njem med drugim zavezal, da bo podajal konstruktivna sporočila, ki bodo prispevala k uspešnemu zaposlovanju novih delavcev, zato tovrstno ravnanje sindikata pomeni kršitev omenjenega dogovora. Pošta Slovenije spoštuje primeren način vodenja socialnega dialoga, kar pomeni, da ostaja zavezana naslavljanju odprtih vprašanj in pobud med socialnimi partnerji," so izpostavili.

Ob tem so zagotovili, da prek strategije zaposlovanja ves čas aktivno iščejo in zaposlujejo nove sodelavce v prometu, predvsem na področju dostave, saj se tako kot mnoga druga podjetja soočajo s pomanjkanjem kadra. Vsa prosta delovna mesta objavljajo na zaposlitvenih portalih, spletni strani Pošte Slovenije, socialnih omrežjih in na straneh Zavoda RS za zaposlovanje.

Prav tako je v teku nabava novih dostavnih vozil, s katerimi stalno posodabljajo svoj vozni park. "Družba skupaj s socialnimi partnerji tudi aktivno izvaja prenovo sistemizacije delovnih mest in njihovega vrednotenja ter prenovo sistema ocenjevanja in nagrajevanja delovne uspešnosti," so še navedli.

Priporočamo