Zgodilo seje včeraj malo pred šesto uro. Kot je razvidno s posnetka, je medved nenadoma pritekel iz gozda neposredno pred avtomobil, tako da voznik ni imel nobene možnosti, da bi se trku izognil.

Lovci so takoj sprožili iskalno akcijo za kosmatincem, ki bi lahko bil huje poškodovan, a jo je očitno odnesel brez večjih prask: »Najverjetneje bo preživel in bo z njim vse v redu. Lovci so naredili vse, da bi ga izsledili, vendar niso našli niti kaplje krvi,« je za Primorske novice dejal Peter Razpet iz Zavoda za gozdove. S psom krvosledcem so kar tri kilometre sledili medvedu, vendar ga niso našli.

Posnetek trka avtomobila z medvedom na svojem facebook profilu objavil zavarovalniški agent Aleksander Paglavec.

Gre za mlajšo, okoli dve leti staro žival, težko približno 80 kilogramov, ocenjuje Razpet. »Trk je bil precej silovit, zato je zanimivo, da na kraju nismo našli niti kaplje krvi. Samo nekaj dlake, naprej v gozdu pa smo našli njegov iztrebek, v katerem prav tako ni bilo sledov krvi. Kar pomeni, da notranjih poškodb nima.«

Po posnetku sodeč je sicer dobil močan udarec v glavo, očitno pa ne dovolj močan za resnejšo poškodbo, saj se je po trku umaknil proti Črnemu Vrhu.

Je pa poškodovan avtomobil: po Paglavčevih ocenah je škode za približno tri tisoč evrov, saj bo treba na vozilu zamenjati razbite masko, odbijač in luč ter nekaj uničenih delov motorja, nam je povedal Paglavec.

Posledice trka na avtomobilu

Škode je za približno tri tisoč evrov. Foto: Aleksander Paglavec

Posledice trka na avtomobilu

Zamenjati bo treba masko, odbijač in luč ter nekaj uničenih delov motorja. Foto: Aleksander Paglavec

Priporočamo