Esdejevsko-desusovsko-novoslovensko-esdeesovski Joža (nekdanji kmetijski minister Podgoršek, o čigar političnih preskokih smo v tej rubriki nedavno obširneje pisali) je za televizijo stranke SDS izjavil, da kani zavzeti kmetijsko zbornico. Toda če bo koalicijska večina v DZ potrdila zakon o kmetijski zbornici, na prihodnjih zborničnih volitvah konec leta 2024 kot predsednik enega od organov stranke (Forum za kmetijstvo in podeželje SDS) ne bo mogel kandidirati. V zakonski noveli namreč piše, da to velja za vse, ki so kakšno funkcijo v organih stranke na državni ravni opravljali dve leti pred volitvami. Reši ga lahko le ustavno sodišče, če bo zakon razveljavilo.

Joža pa je izvisel tudi na javnem razpisu za direktorja Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto. Gotovo se spomnite, da ko je bil kmetijski minister, je poskrbel, da je njihova zasebna visoka šola za upravljanje podeželja, ki je bila skoraj brez študentov, postala javni zavod in se prisesala na državni proračun; oni pa ga v zahvalo niso izvolili niti za direktorja!

Je pa Joža želel postati tudi direktor Kmetijske zadruge Cerklje. Razpis je bil objavljen 23. maja letos. Gladko je izvisel tudi tam. Še sreča, da obstaja SDS, ki zna oceniti, za kakšno kadrovsko kapaciteto tu gre, da so ga potem vzeli v svoje vrste.

Priporočamo