A še preden se posvetimo zgodbi o premierju in njegovi spremljevalki, se moramo za hip posvetiti tej otvoritveni slovesnosti, ki je bila – milo rečeno – francoska: svobodna, sekularna, umetniška, bonvivanska, zgodovinska, edinstvena, inkluzivna, igriva, simbolična, liberalna, progresivna, svobodna, taka, kot bi morale biti evropske vrednote. Še to, da je med odprtjem deževalo, je bilo neznosno pariško romantično. V petek se je na televizijskih zaslonih po vsem svetu zgodil čisti joie de vivre, veselje do življenja.

A ni čudno, da je francoska svobodomiselnost tudi slovenski del desne tviterske sfere tako zbodla, da je od sobote zjutraj dobesedno orgazmiral v tekmovanju, kdo bo izrazil večji gnus zaradi tega, ker so po Parizu plesali travestiti – še huje, tudi Zadnja večerja je bila spremenjena v travestijo, pa čeprav je šlo za omizje grških bogov. Pa da so propagirali trojčke, čeprav je šlo za poklon francoski erotični literaturi. Pa da je bil na Seni jezdec apokalipse, čeprav je Pegaz nosil olimpijsko zastavo miru.

O tem so svoje vrhunske misli stresali najvišji umi slovenske desnice od Žige Turka, ki je Francijo označil za »glavno sestro oddelka za evtanazijo civilizacije«, do Mateja Tonina, ki je bil bolj umirjen in je tvital le o »dekadenci, ki jo spremljajo vsak dan«.

Tina Gaber bi rešila zdravstvo

Vrnimo se na Brnik tik pred odhodom na olimpijske igre z vso skrbjo, da se tam zaradi prepira ni zgodil propad prve ljubezni. Po poročanju Požareporta naj bi bil vzrok za prepir bodisi mnenje Tine Gaber, da ima v Parizu »slab tretma«, bodisi Golobova nepripravljenost, da spremljevalki kupi nove obleke. V vsakem primeru je kabinet predsednika vlade takoj po dogodku izjemno nespretno razglasil, da je imela gospodična Tina Gaber že kupljeno vozovnico za 500 evrov, a se je na letališču premislila in odšla domov, zakaj, pa ne bodo razložili.

Vsak še tako povprečen piarovec bi vedel, da se mora v takem primeru v prvem trenutku izgovoriti na osebne razloge in šele v naslednjih dneh dogodek skomunicirati, kot je treba. A Gabrova je to storila kar sama, ko je na večer odprtja objavila fotografijo, da slavnost gleda doma po televiziji, pozneje pa objavila še patetične posnetke prepevanja Zuccerove pesmi Senza una Donna (Brez ženske).

Verjetno ji je tako svetoval osebni komunikacijski strateg, saj je le nekaj dni pred incidentom na Brniku v prvi epizodi svojega podkasta dejala, da zdaj potrebuje tak profil pomočnika, ker sama ne zmore več urejati vseh svojih komunikacijskih kanalov. Potrebovala bo res dobre svetovalce, vsaj glede na ta podkast, v katerem je o zdravju z njo debatiral Boštjan Jakše. Ta isti, ki je bil kontroverzni član vladnega strateškega sveta za prehrano, saj je povezan s piramidalno multinacionalno shemo »prehranskih dopolnil za boljše splošno počutje« Herbalife.

V podkastu sta s Tino skušala rešiti tudi naše zdravstvo. Gabrova je denimo tarnala, da »se lahko menjajo vlade, a na ministrstvih že leta in leta delajo isti ljudje«. Ekspert za zdravje Jakše pa je dodal, da so to »podtaknjeni zakoni, isti ljudje iz prejšnjih garnitur. Prodajajo nam samo injekcije, cepiva, presejalne teste, ustvariš problem, zaslužiš, ponudiš rešitev, zaslužiš.«

Po vsem tem je res bolje, da je Tina Gaber ostala doma.

Kje je Miša Molk?

Niso pa doma ostali znani Slovenci, ki dopustujejo na vrhuncu sezone. O poletnem dopustu je skrivnostna upokojena televizijska diva Miša Molk, ki sicer objavlja fotografije z dopusta, a ne želi izdati lokacije. V reviji Lady ugibajo, ali ne gre nemara za Curacao, o katerem je nekoč že govorila kot o sanjski destinaciji.

Miša Molk na dopustu veliko bere. Foto: facebook

Miša Molk na dopustu veliko bere. Foto: facebook

Glede na objavljeno fotografijo čakanja na trajekt bi povprečen raziskovalni novinar lahko z gotovostjo trdil, da Molkova čaka na trajekt v grškem mestu Paralia in da dopustuje na grških otokih.

Dončić razočaral Severino

Vsem pa je jasno, da Luka Dončić trenutno tradicionalno dopustuje na Krku. Tam je obiskal priznano vinarstvo Gospoja v Vrbniku in odnesel škatlo dobrega vina. V petek pa je bil na koncertu Severine v klubu Diamond. S tem se je pohvalila tudi hrvaška diva in v čast košarkarju simulirala met na koš. A ob tem je še dejala, da bi svetovnega zvezdnika Dončića spomnila, da ji je obljubil dres za njenega sina. Ni znano, ali je Luka tokrat izpolnil obljubo.

Luka Dončić je na Krku obiskal vinarstvo Gospoja v Vrbniku in odnesel škatlo dobrega vina. Foto: facebook

Luka Dončić je na Krku obiskal vinarstvo Gospoja v Vrbniku in odnesel škatlo dobrega vina. Foto: facebook

Je pa obljubo o prijateljstvu držala Saša Landero. V Reviji Jana je skupaj z bivšim soprogom Mihom Hercogom razpravljala o svojem življenju po ločitvi: »Pri naju je trajalo kar nekaj časa, preden sva spregovorila o tem, da nisva več skupaj. Takrat že skoraj eno leto nisva živela na istem naslovu, vse pa je šlo narobe že več kot pol leta prej. Težko je bilo skrivati in se pretvarjati. Zato sva se odločila, da dava izjavo, potem pa je ne komentirava več.« Zdaj priznavata, da sta dobra prijatelja in starša hčerke. Landerova je za revijo Lady razkrila, da že hodi na zmenke, a da pravega še ni spoznala.

Pogačar ima dobrega tasta

Pravega pa je spoznala kolesarka Urška Žigart, ki tudi dopustuje s svojim Tadejem Pogačarjem. Se je pa razjasnilo, kdo je odnesel slavno preprogo, o kateri se je Urška šalila ob pogledu na suhljate roke svojega kolesarskega junaka. Namreč na terasi njunega stanovanja je za odvoz na deponijo čakala preproga, velika 4 krat 3 metre, a je Tadeju ni uspelo odnesti. Po njenem apelu so se za pomoč javili kolesarski kolegi, nazadnje pa je Pogačar na očeh širne Ljubljane na Kongresnem trgu razložil, kaj se je zgodilo. »Ni, ni mišic. Tukaj zgoraj je vse brez,« se je pošalil o svojih rokah in dodal: »Na srečo ima Urška tako dobrega očeta, da je on spravil iz stanovanja tisto težko preprogo. To, oči! Bravo, Jani!«

Ljudje so šokirani

Nenavaden škandal pa je doletel Anjo Rupel. Po spletu so namreč zakrožili naslovi tipa »Ljudje so šokirani, ker je vlada odredila prijetje Anje Rupel, obtožena je razkritja informacij …«, ki vabijo h klikanju. »Če še komu ni jasno, da je vse to fake, jasno in glasno povem, da je vse to lažno,« je Anja Rupel odločno zapisala na družbenem omrežju. Pred njo so se širili tudi podobni lažni intervjuji z Boštjanom Romihom in Ano Praznik. Nauk: ne verjemite vsemu, kar preberete na tračarskih portalih.

In ko smo ravno pri lažnosti. Svojevrstni fake se je zgodil vedno pozornosti lačnemu Borutu Pahorju. Ker se ni mogel fotografirati s Tadejem Pogačarjem v živo, je objavil svojo fotografijo ob kartonasti lutki Pogačarja na letališču. Kdor visoko leta, na kartonu pristane. 

Priporočamo