Še ne teden po izstopu Anžeta Logarja iz stranke SDS je to pričakovano storila tudi poslanka Eva Irgl. Tako Logar kot Irgl sicer že dalj časa sodelujeta preko Platforme sodelovanja, znotraj katere se snuje program za ustanovitev nove stranke, ki bo po Logarjevi napovedi nastala do konca koledarskega leta.

Iz poslanske skupine SDS še nista izstopila, a namerevata to storiti še pred prihodnjo redno sejo državnega zbora. To pomeni, da bosta poslej delovala kot samostojna poslanca.

Da bi omenjena nova stranka dobila svojo poslansko skupino, sicer potrebuje še tretjega člana. To bo predvidoma Dejan Kaloh, ki je med vrsticami v zadnjih dneh že omenjal morebiten izstop iz SDS. Odločitev o tem bo predvidoma sprejel po jutrišnjem sestanku z Logarjem.

»Hvaležna sem za vse izkušnje, ki smo jih skupaj delili, in za vse tiste srčne ljudi, s katerimi sem se na svoji dosedanji politični poti srečevala. Priznam, ob tem mi je tudi težko. Odločitev za ta korak ni bila lahka, ampak čutim, da je bila nujna,« je na družbenih omrežjih zapisala Irgl. In dodala: »Ujetost v žaljivo in sovražno atmosfero nas družbo kot celoto že dolgo vleče navzdol in hromi naše potenciale.Politična širina, raznolikost pogledov, pripravljenost na skupno iskanje najboljših rešitev pnas lahko peljejo navzgor. Prihaja čas, ki bo presegel politiko konflikta 'dveh polov' in v prostor vnesel prepotrebno povezanost, ravnovesje in prijetnejše vzdušje. V pot, ki spodbuja politično širino v dobro Slovenije, globoko verjamem.«

Priporočamo