Najvišje dnevne temperature bodo danes od 14 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. Delno jasno bo, nekaj več oblačnost pa bo občasno na Primorskem in Notranjskem. Jutri se bo od zahoda pooblačilo, popoldne bo v zahodnih krajih že začelo rahlo deževati. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju 10, najvišje dnevne od 14 do 20 stopinj.

V sredo bo oblačno. Padavine se bodo na zahodu okrepile in se razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, ob morju jugo.

V četrtek kaže na deževno vreme, padavine bodo čez nekoliko oslabele. Na Primorskem bo zapihala burja.

Po napovedi metereologov se bo v četrtek in petek nad severnim Sredozemljem še zadrževalo ciklonsko območje in s svojim obrobjem nekoliko vplivalo na vreme pri nas, v soboto pa se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka in vztrajalo v naši bližini predvidoma vse do torka.

V četrtek bo tako še prevladovalo oblačno vreme, dež pa bo slabel in ponekod ponehal. Na Primorskem bo pihala burja. V petek se bo ponekod že delno razjasnilo, še bo razmeroma hladno in vetrovno. Od sobote do torka kaže na precej jasno vreme z jutranjo meglo po nižinah. Jutranje temperature bodo okoli 10, najvišje dnevne pa večinoma med 15 in 20 stopinj Celzija.

Priporočamo