Ponoči je ponekod padlo med 40 do 50 milimetrov padavin, krajevno tudi do 80, a večjih težav vreme ni povzročilo.

Podrto drevo sicer ovira promet na cesti Bled - Bohinj pri soteski. Zaradi padavin je lahko ponekod na cestah večja količina vode, zato naj vozniki prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo.

Padavine bodo popoldne slabele in do večera od severozahoda ponehale, najvišje dnevne temperature od 19 do 24, ob morju do 26 stopinj, popoldne pa se bo ohladilo.

Ob okrepljenem deževju je mogoče zastajanje padavinske vode in naraščanje hudourniških vodotokov, a za zdaj iz uprave za zaščito in reševanje ne poročajo o kakih večjih težavah zaradi tega.

Narastejo lahko predvsem hudourniki. Ob nevihtah z nalivi bodo hitro narasli hudourniški vodotoki in manjše reke ter hudourniki v več delih države. Večja verjetnost za ta pojav bo v zahodni polovici države, pozneje pa tudi v večjem delu osrednje in južne Slovenije.

Napoved za torek in sredo

Po napovedih meteorologov bosta dopoldneva jasna, popoldne so možne krajevne plohe in nevihte, poletje pa naj bi se dokončno poslovilo v četrtek, ko naj bi se občutno ohladilo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Oblačno in deževno bo, vmes bodo tudi nevihte, še kaže napoved agencije za okolje.

Priporočamo