Noben politik v tem času ni izrazito napredoval, kar nekaj pa jih je prejelo opazno slabše ocene od avgustovskih, dvanajst politikov je ocenjenih slabše in osem boljše kot minuli mesec. Dopustniško mrtvilo je predsednico republike Natašo Pirc Musar stalo še najmanj, devet stotink, tako da ostaja na čelu lestvice najbolj priljubljenih politikov. Za njo je novopečeni evropski poslanec Vladimir Prebilič, ki je v primerjavi z avgustom prejel za celi dve desetinki slabšo oceno in zato za las ostaja na drugem mestu, pred gospodarskim ministrom in predsednikom SD Matjažem Hanom (ki je pri vrednosti svoje ocene tudi opazno izgubil) ter predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič.

Poleg Prebiliča in Hana ima precej slabšo oceno tudi Janšev poslanec Anže Logar, v primerjavi z avgustom se je ta poslabšala za 0,11. Priljubljenost ljubljanskega župana Zorana Jankovića se statistično ni spremenila, klub temu je pridobil eno mesto na lestvici in je šesti. Sledita mu zunanja ministrica Tanja Fajon in evroposlanec Matjaž Nemec. Evroposlanec in nič-več-minister Marjan Šarec je zdrsnil za tri mesta, a je še vedno pred sokrajanom, evropskim tovarišem in predsednikom NSi Matejem Toninom.

Največji padec na lestvici smo zabeležili pri državnem sekretarju Milanu Brglezu, ki je z osmega mesta padel na dvanajsto, in premierju Robertu Golobu, ki je z dvanajstega mesta zdrsnil na šestnajsto (čeprav se je vrednost njunih ocen znižala le za 13 odstotkov). Največji skok pa je naredil predsednik SDS Janez Janša, ki se je s sedemnajstega mesta povzpel na trinajsto. Na dnu razpredelnice sta Jožef Horvat in Klemen Boštjančič, ki zapuščata družbo 22 najbolj priljubljenih politikov. Prihodnji mesec ju bosta zamenjala Borut Sajovic in Matej Tašner Vatovec, ki so ju anketiranci predlagali največkrat.

Barometer september 2024

  

Priporočamo