Tri ure pred začetkom prireditve in tri ure po njenem koncu bodo tako lahko vsi, ki bodo že imeli v rokah svojo vstopnico, pustili svoj avtomobil tudi na parkirišču na povsem drugem koncu prestolnice, sedli na mestni avtobus in se z njim brezplačno zapeljali. "To velja za vse proge LPP, tudi za tiste iz Grosupljega, Vodic in drugih okoliških občin, kamor vozijo naši avtobusi," je pojasnil direktor LPP Peter Horvat.

Ker se po besedah župana Zorana Jankovića v prihodnosti obeta velika pogodba, ki bo zagotovila vsaj osem do deset velikih koncertnih dogodkov v dvorani Stožice, zaradi vzpodbudnih rezultatov športnih klubov pa pričakujejo dober obisk športnih prireditev, so se z novo prometno ureditvijo dobro pripravili na obisk več kot pet tisoč obiskovalcev. Poleg brezplačnega prevoza bodo v času večjih prireditev v okolici vzpostavili še dodatno krožno linijo, tako da bodo avtobusi do Stožic in nazaj brezplačno vozili tudi tiste, ki bodo parkirali na katerem od enajstih okoliških parkirišč. Na tistih, ki jih upravlja javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, bo parkiranje dve uri in pol pred prireditvijo in uro po njej brezplačno. Poleg tega je v okolici še 2171 plačljivih parkirnih prostorov, z njihovimi lastniki pa naj bi se občina že dogovarjala o znižanju cene parkiranja v času prireditev.

Po novem bo del Vojkove ceste od Baragove ceste proti severni obvoznici enosmeren, in sicer bo desni pas rezerviran za mestne avtobuse, po pasu za nasprotni promet pa bodo v isti smeri vozila druga vozila. Mestna občina bo tudi zagotovila 19 obvestilnih tabel, ki bodo usmerjale proti okoliškim parkiriščem in obveščale o zasedenosti parkirne hiše Stožice ter spremenjenem prometnem režimu. "Sedaj ni več nobenih potreb, da bi kdo pustil svoj avtomobil na zelenici ali na prehodu za pešce," je zaključil župan Janković in še enkrat poudaril, da kdor bo kršil prometne predpise, bo dobil kazen. Enako je zabičal tudi vodja mestnega redarstva Andrej Orač. Občina načrtuje tudi fizične zapore po robnikih Štajerske ceste, kjer so obiskovalci v preteklosti redno nepravilno parkirali.