V drugem prijavnem roku za vpis v dodiplomske študijske programe se lahko prijavijo kandidati, ki niso oddali prve prijave ali s prvo prijavo niso bili nikamor sprejeti. Podatki o še prostih vpisnih mestih so od 19. avgusta objavljeni na spletnih straneh visokošolskih prijavnih služb, visokošolskih zavodov in ministrstva za visoko šolstvo.

Obrazec z naslovom Druga prijava za vpis v 1. letnik v študijskem letu 2011/2012 lahko kandidati kupijo v DZS in ga nato izpolnjenega s priporočeno pošiljko pošljejo na naslov pristojne visokošolske prijavno-informacijske službe najkasneje do 29. avgusta. Lahko pa ga izpolnijo in oddajo tudi elektronsko na spletnih straneh univerz.

Kandidati bodo prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka v drugem roku najkasneje do 23. septembra. Vpis študentov, ki so bili sprejeti v drugem roku, bo potekal od 26. do 30. septembra. Izjemoma se sicer v drugem prijavnem roku lahko prijavijo tudi kandidati, ki so bili v prvem roku sprejeti, če imajo za to upravičene razloge.

Tretji prijavni rok bo potekal med 1. in 5. oktobrom in je namenjen samo tistim kandidatom, ki so oddali prvo ali drugo prijavo in se v izbirnem postopku niso uvrstili v nobenega od v prijavi naštetih študijskih programov. Vpis sprejetih v tretjem roku bo potekal do 10. oktobra.

V prvem roku so po podatkih visokošolskih prijavno-informacijskih služb fakultete prejele skupno 20.550 prvih prijav, sprejele pa so 14.379 kandidatov. Na ljubljanski, mariborski in primorski univerzi univerzi je bilo največ zanimanja za ekonomsko, filozofsko in pedagoško fakulteto. Najvišje omejitve točk so bile za študij filmske in televizijske režije, fizioterapije, medicine in psihologije.